Bazardan təzə aldığınız tərəvəz və meyvələr soyuducuda saxlanmasına baxmayaraq tez çürüməyə başlayırsa, saxlanma qablarına bir neçə diş çöpü qoyun. Maraqlı səslənsə də, bunu sınayanlar əhəmiyyətli bir fərq gördülər.
Soyuducuda həddindən artıq rütubət və məhsulların bolluğu tərəvəzlərin tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Tərəvəz olan paketlərdə və ya saxlama qablarına diş çubuqları əlavə etdikdə, nəm çəkərək tərəvəzlərin çürüməsinin qarşısını ala bilərsiniz.
Eyni zamanda, soyuducuya əlavə edilən bəzi tərəvəzləri xarab olmamaq üçün həqiqətən otaq temperaturunda saxlamaq lazım ola bilər. Yaşıl bibər, xiyar və bolqar bibəri kimi tərəvəzləri otaq temperaturunda saxlaya bilərsiniz.
Bəzi tərəvəzlər günəş işığı görmədən canlılığını qoruyub saxlaya bilir. Hər bir tərəvəzi soyuducuya yerləşdirmədən öz ehtiyaclarına uyğun saxlamağa çalışın. Məsələn, soğan və sarımsaq günəşdən uzaqda saxlanmalı olan qidalardır.
Pomidor soyuducuda saxlanılsa da tez çürüyə bilən tərəvəzlərdəndir. Pomidor olan paketlərdə və ya saxlama qablarına bir neçə diş çubuğu daxil edərək nəm mühiti aradan qaldıra bilərsiniz. Əgər onu uzun müddət istehlak etmək istəyirsinizsə, gövdələri yuxarı formada soyuducunun rəfinə yerləşdirə bilərsiniz.
Yay aylarında tez-tez istifadə olunan çiyələk çox incə bir quruluşa malikdir. Ən böyük səhvlərdən biri çiyələkləri yuduqdan sonra soyuducuya yerləşdirməkdir. Çiyələk kimi meyvələri qorumaq üçün bir qat kağız salfetdən istifadə edə bilərsiniz. Yuyulmadan soyuducuda saxlansa daha uzun müddət qalacaq.
Orxan Vahidoğlu, "İki sahil"