Sarımsaq bir çox xalqların mətbəxində əsas ədviyyatlardan biridir. Soyuq mövsümdə də virus infeksiyalarından qorunmaq ümidi ilə bir çox yeməklərə əlavə olunur. “Sarımsaq həqiqətən onlardan qoruyur”, -deyə rusiyalı həkim Aleksandr Myasnikov öz sağlamlıq proqramında bildirib.
Sarımsaq müxtəlif faydalı bioloji aktiv maddələrlə zəngin yeddi qidadan biridir.
Sarımsaq yeməklə biz güclü mikrob əleyhinə təsirə malik olan allisin maddəsi alırıq. Bundan əlavə, ətirli mixək də antioksidantlarla zəngindir. Sarımsaq hətta xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
Doktor Myasnikovun sözlərinə görə, sarımsaq yuxarı tənəffüs yolu xəstəliklərindən qorunmaq üçün faydalıdır.
“Sarımsaq immunitet yaratmır, amma immuniteti aktivləşdirir.” - deyə həkim fikrini yekunlaşdırıb.
Nubar Süleymanova, “İki sahil”