Yay giləmeyvələri təkcə dadlı yemək deyil, həm də qocalmanı ləngitməyə və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edən güclü qida mənbəyidir.
Hansı yay giləmeyvələri qocalmanı ləngidir?
Qaragilə qocalmanı ləngidən ən təsirli giləmeyvələrdən biridir. Onlar beyinə qan tədarükünü yaxşılaşdıran və hüceyrə oksidləşdirici stressini azaldan antosiyaninlərlə zəngindir. Bu, yaddaş və diqqət kimi koqnitiv funksiyaların yaşa bağlı azalmasının yavaşlamasına kömək edir.
Yabanı çiyələk - iltihab əleyhinə və mikrob əleyhinə təsir göstərən, həmçinin qocalma prosesini ləngidən çoxlu sayda antioksidant ehtiva edir. Maksimum faydanı qorumaq üçün çiyələkləri təzə yemək tövsiyə olunur.
Moruq və böyürtkən - dərini ultrabənövşəyi şüaların yaratdığı erkən yaşlanmadan qoruyan turşu ehtiva edir.
Yay giləmeyvələrinin müntəzəm istehlakı qocalma prosesini yavaşlatmağa, beyin və ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa və ciddi xəstəliklər riskini azaltmağa kömək edir. Bu giləmeyvələri pəhrizinizə daxil etmək xüsusilə 50 yaşdan sonra, sağlamlığı və gəncliyi qorumaq üçün bədənin antioksidantlar və vitaminlərlə əlavə dəstəyə ehtiyacı olduqda daha faydalıdır.
Nubar Süleymanova, “İki sahil”